joi, 10 martie 2011

Nu ceda presiunilor

  Intr-o zi,la scoala,o colega a spus ca aduce un film.Filmul care a spus ca il aduce se numea Lebada Neagra.
  Azi la scoala am inceput sa ne uitam cu clasa la acel film.Prima mea parere:Plictisitor.Balerine care exersau,balet si iarasi balet.Dar la o privire mai amanuntita am observat cateva mesaje care filmul ni le ofera.Cand ma gandesc ca la jumatatea filmului vroiam sa plec de la ora,acasa.Acum nu imi pare rau ca am ramas.
  In timp ce vizionam filmul imi notam pe telefon,sub forma de ciorne mesaje care eu le deduc.Unele dintre acestea sunt:
1.Traieste-ti viata un pic!
 Dupa munca intensa ai nevoie si de pauza.Nu fii prost!Nu lucra incontinuu!Zbate-te,munceste,da tot ce ii mai bun din tine si dupa aceea te relaxezi cum sti mai bine!Fa lucrurile care te relaxeaza cel mai tare!Poti:
-Sa vezi un film
-Sa dormi cele 8 ore pe noapte si sa nu pierzi noptile degeaba.
-Citesti o carte,daca asta te relaxeaza.
-Stai intins pe pat si fa-ti ordine in ganduri
-Asculta o muzica buna
-Tv-ul  il scoatem din discutie.Decat daca urmaresti un canal educativ.
2.Nu continua un lucru care iti dauneaza.
 Nu fuma,nu bea in exces,dar sunt sigur ca sti asta.Dar pune-ti intrebarea:Cu ce sunt eu mai special decat altii?Am un stil de viata sanatos,nu fumez,etc...
3.Daca vineva vrea sa iti faca rau,fii tare.
Nu te lasa la nimeni.Cand cineva incerca sa te distruga pshic,fi tare!Nu ceda!Daca zice lucruri urate despre tine,ai grija sa nu iti intre in minte ca asa esti tu,cum te-a descris.Tu te cunosti cel mai bine!Altii nu.Nici eu nu ma las la nimeni si nu las sa ma distruga pshic.
4.Nu gasi scuze pentru insuccesul tau.
Singurul care iti sta in cale esti tu.Nu te compara cu nimeni.Doar tu poti da ce e mai bun din tine.Inainte aveam obiceiul sa pun vina pe altii!Nu am note bune pentru ca profesoara are ceva cu mine.Dar daca eu invatam,stiam si tot eu aveam 10 in loc de 7-8.Multi s-au ridicat de jos,ajungand sus.Fi unul dintre acestia.
Tu poti fi Campionul.    

4 comentarii:

  1. Sunt intru totul de acord cu ce spui mai ales cu ultima parte. Si bine ar fi daca ar vedea si alte persoane si si-ar deschide larg ochii, desi multi sunt mult prea imaturi si si dupa ce ar fi vazut filmu ar fi crezut in continuare ca e "plictisitor".

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca cineva vrea sa iti faca rau, fi tare! --- de fapt, daca cineva vrea sa iti faca rau, "sparge-i capul;)" Trebuie sa te lupti, nu sa rezisti;) si

    RăspundețiȘtergere
  3. @Aly-Ai dreptate,mananca-l de viu pe cel care vrea sa iti faca rau.In primul rand fi tare psihic si fa-i fata.Dupa aceea devoreaza-l.
    @Emiliana-Chiar nu e plictisitor.Recunosc ca primele 10 minute nu mi au placut.Dar cu cat ianinta cu atat mai atent eram.Sper sa isi deschida si altii ochii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mananca-l de viu pe cel care vrea sa iti faca rau şi bagă-l în mă-sa pe cel ce-ţi face bine cu forţa!

    RăspundețiȘtergere