joi, 17 martie 2011

Nu renunţa!

        Succesul înseamnă să cazi de nouă ori şi să te ridici de zece ori.



Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.


Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind “încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate…

Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: „ Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit.”

Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că „e prea prost ca să înveţe ceva”.  A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: „Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi.”

Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să construiască Disney Land-ul. Dealtfel, propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.
Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerată un nonsens.

Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat: “Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violoncelişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?” Domnul Casals i-a răspuns: “Pentru că încă cred că fac progrese!”

Nu renunţa chiar şi atunci când ţi se zice că nu se poate. Dacă tu crezi că se poate, continuă sa faci acel lucru, persevereză până vei reuşi. Şi niciodată nu renunţa la visele tale, pentru visele altora. Orice se poate numa să vrei! Fă-ne mândri!

4 comentarii:

  1. interesant ce scrii aici.
    e ca un mic motoras care prin forta sa insignifianta la prima vedere, ridica moralul cu mult..:)
    frumos :) !

    RăspundețiȘtergere
  2. cutee^^

    si ce mai face girafuta ta de stele asta seara?:D

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte informativa postarea asta

    RăspundețiȘtergere