joi, 10 martie 2011

Ce meserie ti se potriveste?(1)

Multi dintre noi invatam la scoala multe chestii zilnic,care nu ne ajuta la foarte multe.Normal ar fi ca prima data sa stim spre ce sa ne indreptam,spre ce meserie sa alegem si dupa aceea sa invatam pe materiile care ne pasioneaza.
 Pune-ti des intrebarile:
Cine esti?
Ce pot sa fac mai bine?
Ce imi place sa fac?
Care ii rostul tau in viata?
Gandeste-te ce iti placea cand erai mic.Ce te facea sa tresari?Ce vroiai sa devi?
Nu mai astepta de la altii sa vina si sa iti dea indicatii.Multi iti dau un sfat si acela este ceea ce le place lor.Nu vine nimeni sa iti schimbe viata,tu ti-o schimbi!Parintii pot sa te indrume,dar tu alege ceea ce vrei tu.Tu esti totul!Tu faci lucrurile posibile in viata ta.Gandeste-te cum ar fi daca ai ajungea undeva sus si toti cei care nu au crezut in tine sa ramana cu gura cascata?Poti face asta!Doar tu!
Nu uita:Niciun tutorial de pe net nu va putea sti cu mare precizie ce meserie ti s-ar potrivi.Doar tu sti ce iti place sa faci,in ce ai vrea sa devi mai bun,in ce va trebui sa progresezi toata viata ca sa ajungi cat mai sus.
P.S-Trage de tine,chinuiete si vei reusi!

2 comentarii:

  1. Am un singur lucru de spus aici: Daca nu sti cine esti, incearca-te! - cred ca rezolcat toata dilema asta.

    Ca sa detaliez: incercand orice incepi sa te cunosti! Vei vedea ce iti place si ce nu iti place sa faci. Si sfatul meu pentru toti: Bai, nu stati pe margine, implicati-va! ca sa aveti habar despre voi. Va va ajuta sa luati mai bine deciziile! Cred ca pana aici ti-am raspuns la primele 3 intrebri, cat despre ultima, iti spun ca nu conteaza in nici o masura in viata asta! Rostul tau este acelasi cu rostul oricui.

    Aly de pe blogul http://DePrinArdeal.blogspot.com

    Te-ai inspirat sa faci intrebarile dupa Immanuel Kant, nu?

    RăspundețiȘtergere